پودر کاکائو چیست
همانطور که می دانید زمانیکه کرم کاکائو از دانه های کاکائو به دست می آید مواد جامد بسیاری در این تولید حاصل می شود، این باقی مانده مواد با عنوان فرآورده های دانه های کاکائو مورد خرید و فروش قرار می گیرد که در دنیا با نام پودر کاکائو شناخته شده است.
پودر کاکائو و کره کاکائو دو جزء اصلی این دانه ها هستند و کره ای به دست آمده جزء چرب شکلات قرار گرفته است.
تفاوت پودر کاکائو و کره کاکائو
همانطور که در بالا اشاره شد هر دو جزء مواد حاصل از دانه های کاکائو به شمار می روند که 50 تا ۷۵ درصد از این دانهها را کره تشکیل می دهد.
از ویژگی های برجسته کره کاکائو میتوان به ذوب شدن آن در دماهای متفاوت اشاره نمود، این موضوع در واقع میزان درصد کره کاکائو را نشان می دهد.
جالب است بدانید قبل از پیدایش شکلات های شیری و تیره، پودر کاکائو جزء یک محصول اولیه به شمار میرفته و کره آن به عنوان یک محصول زائد مورد استفاده قرار می گرفته است اما در نهایت بهترین و ارزانترین گزینه برای تولید شکلات که به کاکائو بیشتر و خالصتری نیاز دارد، همان پودر کاکائو می باشد.
10 خاصیت تغذیه ای پودر کاکائو
پودر کاکائو در تولید بسیاری از هات چاکلت ها، نوشیدنی های گرم و البته صنعت بزرگ شیرینی پزی جایگاه خاصی دارد و تنها دلیل آن علاوه بر خوش عطر و طعم بودن این محصول، می توان به خواص آن اشاره نمود:
- سرشار از پلی فنل ها
- کاهش فشار خون
- کاهش خطر حملات قلبی و سکته مغزی
- بهبود عملکرد مغز
- تاثیر بر بهبود خلق و خو و افسردگی
- خاصیت ضد سرطانی
- کنترل وزن
- کمک به افراد مبتلا به آسم
- خواص ضد میکروبی
- تقویت سیستم ایمنی بدن