چای ماسالا چیست؟

چای ماسالا در واقع جزو دمنوش های هندی می باشد که ترکیبات اصلی آن به چای و چند نمونه ادویه و شیر بر می گردد.

از اصلی ترین و پرکاربردترین عناصر و ترکیبات این چای خوش عطر و طعم می توان به ادویه های زیر اشاره نمود:

  • چای سیاه
  • دارچین
  • زنجبیل
  • هل
  • بادیان
  • رازیانه
  • جوز هندی
  • میخک
  • شیر

ویژگی برجسته این نوشیدنی که سبب جلب توجه هر شخصی شده است، عطر و طعم شگفت انگیز آن می باشد که این روزها در کشورهای مختلف با دستورالعمل های متفاوتی تولید می گردد.

چای ماسالا هم به صورت گرم نوشیده می‌شود هم سرد

تاریخچه چای ماسالا

قدمت تقریبی چای شگفت‌انگیز ماسالا به 5000 تا 9000 سال قبل برمی گردد، در واقع این دمنوش متعلق به یکی از پادشاهان باستانی بوده است که خاستگاهش متعلق به هندوستان و تایلند می باشد. اما با توجه به استقبال فراوان، این نوشیدنی در سراسر دنیا تولید و حتی مصرف آن در کشورهای اروپایی، آمریکایی و آسیایی رو به افزایش است.

چای ماسالا از جمله نوشیدنی های محبوب و دوست داشتنی در سراسر دنیا می باشد که در ایام زمستان و ماه های سرد سال بیشتر مورد مصرف قرار می گیرد اما در اکثر مناطق کشور هندوستان روزانه 3 الی 4 استکان کوچک چای ماسالا توسط مردم نوش جان می گردد.

جالب است بدانید این نوشیدنی در صبحانه برای افزایش انرژی و عصرانه برای رفع خستگی بسیار زبانزد شده است.

فواید چای ماسالا چیست؟

چای ماسالا می تواند بدن انسان را تا مدت زمانی گرم نگه دارد و همین ویژگی بارز سبب افزایش مصرف آن در روزهای سرد زمستانی شده است.

البته ناگفته نماند این نوع چای سبب گشایش گرفتگی سینوس ها و کاهش سردردها می گردد.

به طور کلی می توان گفت عناصر گیاهی و ادویه های به کار برده شده در چای ماسالا در کنار هم خاصیت “چای درمانی” پیدا کرده است که سبب تقویت دستگاه ایمنی بدن، بهبود دستگاه گوارش، از بین بردن ناراحتی های پوستی و تقویت قلب و عروق می گردد.

در ادامه خواص اصلی ترین مواد تشکیل دهنده چای ماسالا را بررسی نموده ایم:

  • دارچین موثر در پیشگیری از سرطان به خصوص سرطان روده بزرگ
  • زنجبیل جهت تقویت سیستم ایمنی بدن، بهبود آسم و مفید برای قلب و عروق
  • هل خاصیت ضد عفونی کننده و نشاط آور و مفید برای سلامتی قلب، کلیه و ریه
  • میخک تاثیر گذار در سیستم گوارش انسان

انواع چای ماسالا

یکی از نکته های نهفته این محصول انتخاب طعم های متفاوت و دلخواه چای ماسالا می باشد، در واقع این چای شگفت انگیز و جذاب امکان شخصی سازی کردن را دارد.

چای ماسالای اصل هندی که در کشور هندوستان تولید می گردد از ۱۸ نوع ادویه و گیاه محلی به دست می آید اما در بسیاری از کشورها این ترکیبات متفاوت شده است.

انواع چای ماسالا با طعم های مختلف به صورت خلاصه در ادامه آمده است:

  1. چای ماسالا اسپایسی(زنجبیل تند)
  2. چای ماسالا کلاسیک(ساده)
  3. چای ماسالا کاداک(مخصوص زمستان)
  4. چای ماسالا اسپرینگ(مخصوص بهار)
  5. چای ماسالا شیر بادام ملایم
  6. کافی ماسالا تند
  7. کافی ماسالا ساده

ترکیبات دیگر چای ماسالا

جالب است بدانید در تهیه و تولید انواع چای ماسالا از ترکیبات دیگری استفاده می شود که در ادامه به برخی از آنها اشاره شده است:

  1. چای سیاه که در کشور هندوستان و بیشتر مناطق دنیا در این نوشیدنی به کار برده می شود.
  2. چای سبز ترکیب دیگری است که زادگاهش به کشمیر پاکستان بر می‌گردد.
  3. در کشورهای آمریکایی از مزه افزاهایی همچون عسل، شکر و وانیل استفاده می شود.
  4. در آفریقای جنوبی از چای قرمز(رویبوس) استفاده می شود که چای بدون کافئین می باشد.
  5. شیر به کار برده شده در ترکیب چای ماسالا می‌تواند شیر پرچرب یا کم چرب، شیر سویا، میت گیاهی و کریمر باشد.
  6. جنسینگ یکی دیگر از ترکیبات چای ماسالا فوری باشد که سبب افزایش انرژی می گردد.